Poskusi zlate kristale s čudovito sladkim, karamelnim okusom in teksturo, ki se kar stopi v tvojih ustih.
Kokosov sladkor je oblika naravnega sladila, ki se pridobiva iz svežega nektarja sladkih cvetov z vrha kokosove palme po tradicionalnem načinu proizvodnje v Indoneziji.
Gre za eno izmed najbolj popularnih naravnih sladil, le ta pa so znana po tem, da so nadomestek vsesplošno razširjenemu belemu sladkorju. Kokosov sladkor je manj predelan kot prečiščen sladkor in zato vsebuje več hranilnih snovi.
Karamelna specialiteta
Kokosov sladkor je naravno sladilo, ki je vsesplošno uporabno in primerno za vse tiste, ki se zavedajo uravnotežene prehrane. Je prava specialiteta z nežnim karamelnim okusom, ki je malo manj sladek kot običajni sladkor. Je zrnat rjav prah, ki ga uporabljamo namesto običajnega trsnega sladkorja, ki s svojim prijetnim priokusom po karameli oplemeniti okus kjer koli ga uporabimo.
Privošči si »žličko dobre volje«. :)
Uporabljaš ga lahko enako kot navadni trsni sladkor - v razmerju 1:1 za nadomeščanje enakih količin navadnega sladkorja v receptih. Posladil bo tople in hladne jedi, napitke in sladice.
• Zmešaj ga v svojo najljubšo kavico ali čaj.
• Posuj ga po namazanem kosu kruha s skuto.
• Z njim si posladkaj ovsene kosmiče, kašo ali grški jogurt.
• Posuj ga po kokicah s kančkom soli za »sladko-slano« karamelno ekstazo. :)
• Z njim lahko karameliziraš zelenjavo, zlasti čebulo.
• »Na žlico«! ;)
Sestavine: 100% ekološko pridelan kokosov sladkor
Neto količina: 500 g
Poreklo: Indonezija
EKO – izdelek iz ekološke pridelave - pomeni da je minimalno 95 % sestavin izdelka, ki so kmetijskega izvora pridelanih ekološko (pridobitev zahteva izpolnjevanje strogih evropskih predpisov).
Najbolj pogosta vprašanja
Ali je kokosov sladkor enako kot rjavi sladkor?
Ne, gre za dve različni obliki sladkorja. Rjavi sladkor je še vedno pridobljen iz sladkornega trsa, rjavo barvo pa mu daje melasa. Kokosov sladkor pa je pridobljen iz nektarja cvetov kokosove palme.
Ali je kokosov sladkor primeren za diabetike?
Kokosov sladkor je bolj polnovredna oblika sladkorja, ki ima nižji glikemični indeks kot bel sladkor, a še vedno nekoliko vpliva na krvni sladkor. Diabetiki morajo biti torej vseeno pozorni.
Kakšna je razlika med kokosovim sladkorjem in eritritolom?
Eritritol je sladilo brez kalorij in ne vpliva na krvni sladkor, zato ga lahko uporabljajo tudi diabetiki in tisti, ki ne uživajo sladkorja. Kokosov sladkor pa je bolj polnovredna oblika sladkorja, ki ima nižji glikemični indeks kot bel sladkor, a še vedno nekoliko vpliva na krvni sladkor.
Ali je kokosov sladkor enako sladek kot navaden sladkor?
Kokosov sladkor je manj sladek kot beli sladkor. Načeloma ga uporabljamo v enakem razmerju kot navaden sladkor, če pa želimo več sladkosti, pa moramo recept prilagoditi.
Kakšen je okus kokosovega sladkorja?
Kokosov sladkor je prava specialiteta z nežnim karamelnim okusom, ki se poda tako v sladice, napitke kot tudi druge jedi.
Hranilna vrednost na 100 g