Brusnice prištevamo med super hrano. Švedi jim celo pravijo rdeče gozdno zlato. So kiselkasto-grenkega okusa in nikoli ne postanejo sladke. Vsebujejo številne pozitivne lastnosti zaradi česar so zelo cenjene v ljudskem zdravilstvu in tudi v kulinariki. Za lepotilne namene in pripravke jih uporablja tudi kozmetična industrija.
Super živilo iz narave
Brusnice so nekoč uporabljali že severnoameriški Indijanci, in sicer v povezavi sečili. Uporabo so povzeli tudi priseljenci iz Evrope in odkrili še nove lastnosti te majhne rdeče jagode.
Bogate s hranili
Sestavine: brusnice* 60 %, koncentrat jabolčnega soka* 39 %, sončnično olje* < 1 %; * iz ekološke pridelave.
Neto količina: 100 g
Poreklo: Kanada
EKO – izdelek iz ekološke pridelave - pomeni da je minimalno 95 % sestavin izdelka, ki so kmetijskega izvora pridelanih ekološko (pridobitev zahteva izpolnjevanje strogih evropskih predpisov).
Najbolj pogosta vprašanja
Ali gre za velike ameriške brusnice ali za male gozdne brusnice?
Gre za velike brusnice, ki pa so razrezane, da jih je lažje uporabiti.
Ali vsebujejo sladkor?
Slajene so samo z jabolčnim sokom in so brez dodanih drugih sladil.
Ali so zelo kisle?
Brusnice imajo zelo prijeten sladko-kiselkast okus, ki osveži in je všeč tako otrokom kot tudi odraslim.
Kakšne so brusnice na otip?
Na otip so mehke, a še vedno toliko čvrste, da se ne mečkajo med prsti.
Ali jih lahko postrežemo tudi k mesnim jedem?
Iz brusnic lahko pripravimo številne jedi in poleg sladkih lahko vsekakor pripravimo tudi jedi, ki se podajo tako k zelenjavi kot tudi k mesu.
Hranilna vrednost na 100 g