Za pripravo res odlične vroče čokolade nikakor ne potrebujemo kupa sestavin, saj lahko resnično božansko vročo čokolado pripravimo s pomočjo dveh izdelkov, ki ju najdemo v Malinci.
Najboljši par za največji užitek
Mešanica Happy Cacao je sestavljena iz kakava criollo – gre za vrsto kakavovca najžlahtnejše vrste, kar se kaže v bogatem okusu in aromi, za boljši okus pa sta dodana še cimet in kokosov sladkor.
Tudi cimet je najvišje kakovosti, saj gre za cejlonski cimet, ki slovi po nežni sladki aromi in nizki vsebnosti kumarina. Dodan je še ekološki kokosov sladkor, ki je nežnega karamelnega okusa in poskrbi za to, da je napitek sladek in slasten, ne da bi dodajali beli sladkor.
Kaj pa konjak glukomanan?
Konjak glukomanan nima s pijačo konjak popolnoma nič skupnega, saj gre za moko, ki jo dobimo iz posebne gomoljnice Amorphophallus konjac.
Gre za živilo, ki je popolnoma brez okusa in služi kot res odlično gostilo. Nase veže tudi do 300-krat več tekočine, kot je njegova lastna teža, zato poskrbi za to, da se kakavova mešanica zgosti v res slastno vročo čokolado.
To pa ni vse, kar konjak glukomanan zmore …
Če se bojimo, da bi, čeprav so v kakavovo mešanico dodane najboljše zdrave sestavine, zaužili preveč kalorij, se ob dodatku glukomanana ta skrb zmanjša.
Gre namreč za edino živilo, ki:
Ja, slastno je lahko tudi zdravo in prijazno – tako do odraslih kot tudi do otrok, ki se bodo odlične vroče čokolade še posebej razveselili.
Preprosta priprava in slasten rezultat …
Potrebuješ:
* 20 g oz. 2 jedilni žlici Happy Cacao mixa
* pribl. 1 g oz. 1/3 čajne žličke konjak glukomanana
* 200 ml kravjega ali poljubnega rastlinskega mleka
Priprava: Na ogenj pristaviš mleko in pustiš, da se malce ogreje. Nato dodaš Happy Cacao mix in konjak glukomanan. Dobro premešaš, da ni grudic in počakaš, da se vroča čokolada začne gostiti. Mešanico vliješ v skodelico in uživaš v vroči čokoladi.
Za močnejši čokoladen okus lahko dodamo tudi več Happy cacao mixa, vročo čokolado pa lahko oplemenitimo tudi s poljubnim sadjem, kot so banane, borovnice, maline ali dodatno sladimo …
Tako pripravljena vroča čokolada je lahko odličen praznični posladek, hitra sladica za goste, zdravo razvajanje za otroke in odrasle in še in še …
Tudi kot čudovito darilo
Če želimo, lahko pripravite tudi več mešanice vnaprej. K 200 g Happy Cacao mixa damo 25 g konjak glukomanana in res dobro premešajte, da se sestavine enakomerno porazdelijo in povežejo. Tako je mešanica že nared za pripravo vroče čokolade.
Pripravljeno mešanico Happy Cacao mixa in konjak glukomanana lahko tudi presujete v lepe lončke, dodate natisnjen recept in jih podarite kot darilo.
Oba izdelka sta namenjena pripravi vroče čokolade, lahko pa ju uporabimo tudi posamezno. Happy Cacao mix lahko uporabimo tudi za pripravo kakava ali pa pri peki peciva in ustvarjanju drugih sladic, konjak glukomanan pa lahko služi tudi kot gostilo za druge jedi, saj je popolnoma nevtralnega okusa.
Paket za pripravo vroče čokolade je lahko tudi res lepo darilo za tiste, ki jih imamo radi. Vsekakor pa ne pozabimo, da lahko kdaj pa kdaj razvajamo tudi sebe. ;)
EKO – izdelek iz ekološke pridelave – pomeni, da je minimalno 95 % sestavin izdelka, ki so kmetijskega izvora, pridelanih ekološko (pridobitev zahteva izpolnjevanje strogih evropskih predpisov).
EKO – izdelek iz ekološke pridelave – pomeni, da je minimalno 95 % sestavin izdelka, ki so kmetijskega izvora, pridelanih ekološko (pridobitev zahteva izpolnjevanje strogih evropskih predpisov).
Oba izdelka sta namenjena pripravi vroče čokolade, lahko pa ju uporabimo tudi posamezno. Happy Cacao mix lahko uporabimo tudi za pripravo kakava ali pa pri peki peciva in ustvarjanju drugih sladic, konjak glukomanan pa lahko služi tudi kot gostilo za druge jedi, saj je popolnoma nevtralnega okusa.
Paket za pripravo vroče čokolade je lahko tudi res lepo darilo za tiste, ki jih imamo radi. Vsekakor pa ne pozabimo, da lahko kdaj pa kdaj razvajamo tudi sebe. ;)